Jump to content
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

Niedziałający wyświetlacz w oczyszczaczu Smartmi

Tester1324
 Share

Recommended Posts

Cześć

Zakupiłem ostatnio oczyszczacz Smartmi z Aliexpress.

Okazuje się, że cały oczyszczacz działa poprawnie (aplikacja też pokazuje, że wszystko ok), tylko wyświetlacz nie reaguje ani na dotyk i gesty, ani też nic się nie wyświetla (świeci się tylko obręcz wyświetlacza). Przez to, że wyświetlacz nie działa, nie mogłem uruchomić oczyszczacza - dopiero po połączeniu z aplikacją jestem w stanie go włączyć z jej poziomu.

Po skontaktowaniu się ze znajomym, któremu poleciłem ten oczyszczacz i także go zakupił z tej samej wstawki, powiedział, że wszystko u niego działa poprawnie, a wyświetlacz włącza się od razu po włączeniu oczyszczacza. Myślałem, że to jakiś bubel, ale widzę, że u innych działa normalnie i nikt nie ma tego problemu co ja. Próbowałem szukać na różnych forach i filmach, lecz nikt nie ma podobnego problemu :(

Oto, co próbowałem zrobić:

1. W różny sposób naciskać przycisk z tyłu - różne sekwencje i przytrzymując. Bez rezultatów. Zmieniało się tylko natężenie światła obręczy na wyświetlaczu. Wspomnę, że dźwięk działa poprawnie.

2. Oczywiście próbowałem dotykać wyświetlacza, ale ten totalnie nie reaguje.

3. Gesty także nie działają (opcja gestów w aplikacji jest włączona, a kontrola rodzicielska wyłączona).

4. Próbowałem "zanieczyszczać pomieszczenie blisko oczyszczacza - zmienia się tylko kolor obręczy na wyświetlaczu.

5. Upewniałem się, czy filtr jest dobrze wsadzony.

Czy ktoś może coś doradzić? Da się to jakoś naprawić/zresetować, czy odesłać na reklamacje?

Przesyłam kilka zdjęć jak to wygląda:

8227920_1.jpg

8227920_1.jpg

8227920_1.jpg

Widzę że jesteś drugą osobą która ma z tym problem. Znajomy kupił takiego nowego na OLX j identycznie wyświetlacz martwy. Z tym ze u niego gesty działały. Dobrze że trafił ma uczciwego sprzedawcę i zwrócił pieniądze. Jeśli go jeszcze masz to możesz sprawdzić datę produkcji. Ten znajomego byl z czerwca 2021. Może Smartmi wypuściło felerną serię,tak jak to było z nawilżaczami V2

Edited by piteron