Jump to content

Nowak

Fan
  • Content Count

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nowak

  1. Odnośnie fixacji z serwerami Xiaomi. Mój router 4A Xiaomi na Androidzie i Windows 10 zniknął w ogóle. Po restarcie w Androidzie wrócił po Polsku lecz nazwy urządzeń przepadły i nawet w apce nie da się ich zmienić z powrotem na własne. A w Windows 10 wszystko jest po Chińsku i nie da się zmienić na inny język. Internet działa poprawnie, ale reszta padaka.
  2. Odnośnie fixacji z serwerami Xiaomi. Mój router 4A Xiaomi na Androidzie i Windows 10 zniknął w ogóle. Po restarcie w Androidzie wrócił po Polsku lecz nazwy urządzeń przepadły i nawet w apce nie da się ich zmienić z powrotem na własne. A w Windows 10 wszystko jest po Chińsku i nie da się zmienić na inny język. Internet działa poprawnie, ale reszta padaka.
  3. Pytanie o czujniki temperatury i wilgotności. Czujnik agara atmos pokazuje wilgotność między 5 a 10% niższą niż czujnik Xiaomi pod Ble ( mały kwadratowy z wyświetlaczem). Czy coś u mnie nie gra, czy one tak mają? Który jest bardziej miarodajny?
  4. Czy ktoś podpinał u siebie i może potwierdzić, że działa Ikea Tradfri Warm White GU10 LED1650R5 ?
  5. Piteron na multimode xiaomi pomogło, może u ciebie zadziała. Zresetuj wifi huba, zmien na telefonie strefę czasową na chiny i sparuj go ponownie. Po parowaniu odłącz od prądu i włącz. Powinno być OK.
  6. Nic z tych rzeczy. Wszystko ok.
  7. Człowiek chce za szybko i edytor mi zwariował, w każdym razie.. @Levy wielkie dzięki, pomogło jak ręką odjął. Jakże proste a jak skuteczne. Wtyczka wyjęta i tadam 😀
  8. Panowie mam problem z żarówką Yeelight color eu i włącznikiem ściennym, bezprzewodowym aqara. W automatyce miałem na 1 klik żarówka włącz/ wyłącz i działało ok. Dziś zacząłem grzebać przy scenie i zapętliło mi się tak, że każdy pojedynczy klik włącza żarówkę. Gdy zgaszona włącza a gdy się świeci ułamek sekundy mrugnie jakby i dalej świeci tzn. nie wyłącza jej a powinien. Sparowałem żarówkę na nowo, wykasowałem całkiem scenę , czyszczenie pamięci podręcznej, instalacja apki na nowo, scena od początku zbudowana na 1 klik włącz\ wyłącz i bez rezultatu. Dalej gdy wygaszona 1 klik zapala ale gdy świeci 1 klik nie gasi. Jakby to zapętlenie gdzieś na serwerze zostało. Walczę od południa i dalej kicha. Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?
  9. Region eu, hub multi, Hub-1.4.5.0016 scena lan włącznik Aqara bezprzewodowy. Pierwsze kliknięcie nie działa dopiero drugie włącza/ wyłącza lampę
  10. Masz rację KristofX była taka rozmowa. Aktualizację mam do wersji o której mówisz. Pytanie do was Panowie co dokładnie rozumiecie przez ,, aktualizacja po Bluetooth"? Jak to zrobić? Szczerze nie wiem. Może właśnie w tym problem, że ja to jakoś nie tak robię. Człowiek uczy się całe życie 😀
  11. Masz rację KristofX była taka rozmowa. Aktualizację mam do wersji o której mówisz. Pytanie do was Panowie co dokładnie rozumiecie przez ,, aktualizacja po Bluetooth"? Jak to zrobić? Szczerze nie wiem. Może właśnie w tym problem, że ja to jakoś nie tak robię. Człowiek uczy się całe życie 😀
  12. Wszystkim dużo zdrowia i spokojnych Świąt! Trzymajcie się 👍 Jutro od nowa 🤔
  13. Odnośnie regionów ok. Mam wszystko na bramce v3 ( na kablu). Coś zostało na Cn, bo bramka była najpierw na Cn uruchomoiona. Teraz wszystko na modzie i eu. Rozumiem, że się to nie gryzie. Chodzi o 3 żarówki mesz. Bramka v3 kabel. Wcześniej jedną sztukę miałem i zaktualizować się udało ale za nic nie określę w jaki sposób. Teraz dodałem 3 sztuki i dwa dni z nimi walczyłem bez rezultatu. Mam je też w aplikacji Yeelight na eu. Zaktualizować nie mogę. Na Cn nie mogłem ich w ogóle dodać.
  14. Mam poczucie, że powinienem wykasować wszystko i zacząć od początku. Bałagan powielany to bałagan totalny. Rezmus, pytanie. Czy wszystko z CN musi być wykasowane, żeby dodać na EU i działało prawidłowo? Nie do końca ma to u siebie pozamiatane. Mam yeelight świecowe na eu dodane w mi home i w apce yeelight. Pokazuje, że jest aktualizacja z china znaczkami. Za nic nie mogę jej zrobić, mimo wielu prób. Gdybym je udostępnił tobie, a wiem, że v3 masz na CN to udało by się to zrobić?
  15. Ok, rozumiem. A jak jest ze scenami lan?
  16. Zostaje ale nie działa, zawsze muszę wejść w każdą po koleji i cokolwiek zmienić/przywrócić i zapisać żeby zadziałało. Nawet zwykłe 1 kilk włącznik zapala lampę. Może ja coś źle robię - pewnie tak. Od nie dawna bawię się w tym temacie i metodą prób i błędów. Większość wiedzy czerpię z tego wątku.
  17. Dzięki za info. Wszystko parowane na nowo 🥴 Nie ma jakiegoś sposobu, żeby całej automatyki nie robić od nowa?
  18. Kupiłem z mi-home.pl z przesyłką inpost 100pln. Model: MJDPO2YL. Wersja v1 miała chyba 600lm te mają 800.
  19. Rezmus właśnie te z linka w 2paku co podałeś próbowałem dodać bez skutku potem reszta się wysypała.
  20. Rezmus pomocy. Chciałem dodać 2 żarówki Yeelight v1 kolorowa. I przechodziły wykrywanie, wiadomość do urządzenia a przy ostatnim kroku czyli podłączanie do sieci bez efektu. Resetowałem je po kilkanaście razy bez rezultatu. W aplikacji Yeelight to samo. Po którymś razie zobaczyłem, że wszystkie moje żarówki są oznaczone jako offline co dodatkowo dziwne bą są na stałe pod prądem sterowane bezprzewodowymi włącznikami. Czujniki i włączniki są jak były. Zresetowałem jedną z tych które były już podpięte wcześniej i niestety nie mogę sparować bo powtarza się to co z tymi nowymi. Resetowałem router i bramkę v3 też ale bez rezultatu. Mam nadzieję, że nie będę dziś przy świecach siedział 😲. Widżę, że nie tylko u mnie padło
  21. Rezmus pomocy. Chciałem dodać 2 żarówki Yeelight v1 kolorowa. I przechodziły wykrywanie, wiadomość do urządzenia a przy ostatnim kroku czyli podłączanie do sieci bez efektu. Resetowałem je po kilkanaście razy bez rezultatu. W aplikacji Yeelight to samo. Po którymś razie zobaczyłem, że wszystkie moje żarówki są oznaczone jako offline co dodatkowo dziwne bą są na stałe pod prądem sterowane bezprzewodowymi włącznikami. Czujniki i włączniki są jak były. Zresetowałem jedną z tych które były już podpięte wcześniej i niestety nie mogę sparować bo powtarza się to co z tymi nowymi. Resetowałem router i bramkę v3 też ale bez rezultatu. Mam nadzieję, że nie będę dziś przy świecach siedział 😲
  22. Rezmus możesz rozwinąć temat jak to wszystko poustawiać/ usuwać/ dodawać żeby zagrało możliwie najlepiej? Myślę, że wielu tutaj może zastosować klon apki, lecz jak skonfigurować urządzenia na poszczególne z nich tak by to wszystko grało równie wielu chętnie pozna. Więc ... gdybyś ...
  23. W piątek parowałem ten czujnik z tą samą bramką i ustawioną na EU sposobem który opisał Rezmus i co prawda nie natychmiast ale zaskoczyło więc działa parowanie w ten sposób. Spokojnie trzeba bo w nerwach łatwo coś nie tak zrobić, wiem po sobie.
  24. Właśnie zauważyłem, że samoczynnie ,,przywróciło" mi w czujniku temperatury plugin ten nowszy. Na plus tyle, że teraz pokazuje wszystkie wykresy. Również ten od ciśnienia.
  25. Rezmus go udostępniał, KristofX o nim przypomniał a ja zachowałem kopię ???? Wrzucasz go do folderu: vevs/automations. Trzeba wymusić zamknięcie aikacji i odpalić na nowo. Po kilku minutach załapie. Więcej danych z odczytu w ładniejszej formie( wg mnie). custom.json
×
×
  • Create New...