Jump to content

Test

Fan
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. @piteron zgadza się, rewelacji nie ma, lecz do urządzeń Xiaomi w zupełności wystarcza, akurat on dostaje z routera dobry sygnał, to i funkcjonuje jak trzeba, choć raz na jakiś czas wymaga restartu, jak prawie każdy router. Z tymi gu10 jest dziwna sprawa, u mnie jeszcze stary plugin bramki lumi potrafił pokazać niektóre online, zwłaszcza jak fizycznie odciąłem na chwilę prąd, ale z czasem zostawała np. tylko jedna z 6 online, niemniej jednak jako grupa działają poprawnie z regułami i wyłącznikiem, teraz nowy plugin pokazuje wszystkie offline. Nie powiem, że mnie to nie drażni, ale jednak funkcj
  2. Pisałem wcześniej o problemie starych pluginów, które ładowały mi się zawsze za pierwszym kliknięciem w urządzenia, wyjście i ponowne kliknięcie ładowało już nową wersję, jednak najnowsza aktualizacja MiHome moda rozwiązała u mnie ten problem definitywnie, nie widzę już starych wersji pluginów w żadnym z urządzeń. Co do IKEA GU10, myślę że coś jest na rzeczy z tymi grupami żarówek. Też mam je pogrupowane, z tym, że część powiązana z bramką lumi v3 a część z mgl03. Wszystko na serwerze Mainland China i pluginy obydwu bramek pokazują wszystkie żarówki offline, ale już sama apka MiHome tylko te g
  3. Kolega w tym poście napisał jak wymusić starą wersję, ja potrzebuje wymusić nową, no ale wygląda na to, że tego zrobić się nie da. Poczekam, w końcu to minie, a już na pewno jak zaczną korzystać wyłącznie z nowych wersji pluginów.
  4. Co do BLE - rozumiem, poczekam więc do następnej wersji. Natomiast na tą chwilę plugin czujników Xiaomi ładuje się już za każdym razem nowy, jednak czujniki Aqara właśnie sparowane z bramką Mijia v2 ładują zawsze najpierw starą wersję, no ale mam nadzieję, że ten stan się zmieni wkrótce. Dzięki za odpowiedź. Co do urządzeń, które potrzebujesz przetestować, to chętnie bym pomógł, bo posiadam tego trochę, lecz wszystkie moje albo mają starszą wersję niż potrzebujesz, albo niestety nowszą.
  5. Właśnie od chyba dwóch ostatnich wersji MiHome mam dokładnie taką sytuację jak kolega @piteron napisał, czyli pierwsze odpalenie MH ładuje starą wersję plugina, następnie po zamknięciu jego ekranu i odpaleniu jeszcze raz ładuje nowy plugin. W moim przypadku tak zachowują się pluginy od czujników temperatury i wilgotności (xiaomi i aqara). Jest sposób, by wymusić ładowanie tylko nowej wersji ? Jest ona dużo bardziej przejrzysta i estetyczna dla mnie niż stara. Druga sprawa to wspomniany już wcześniej przeze mnie problem z bramkami BLE, których nie można włączyć, bo zmieniły się komendy do ich a
  6. @rezmusja mam takie pytanie odnośnie włączania bramek BLE w urządzeniach, które domyślnie ich nie pokazują; pisałeś, że zmieniły się komendy do aktywacji tej jakże przydatnej funkcji w tych urządzeniach, lecz mimo posiadania ostatniej wersji MiHome od vevs ta funkcja nadal nie działa, czy więc nadal nie jest zaimplementowana czy to tylko u mnie nie mogę za nic aktywować BLE na tych urządzeniach ?
  7. Dzięki za objaśnienie sytuacji @rezmus, bo już się zacząłem martwić, że zablokowali nam BLE, jak wcześniej telnet na bramce Mijia
  8. Witajcie, dziś z rana pojawiła się aktualizacja firmware dla kilku urządzeń, które akurat posiadam. Są to w moim wypadku dzwonek linptech, pochłaniacz wilgoci NewWidetech, grzejnik SmartMi 1S a także wentylator leshow, czy jakoś tak, on ma kilka nazw widziałem. O tyle jest to dziwne, że wszystkie otrzymały wersję zaczynającą się od 2.1.4.xxxx i wszystkie te urządzenia po aktualizacji straciły możliwość włączenia przez modowaną apkę bramki BLE. Próba kończy się błędem za każdym razem i urządzenia nie widzą nic po BT. Co do grzejnika, to @rezmus chyba podawał informację iż ma się pojawić do nieg
  9. Ja mam wszystkie urządzenia na CN i BLE działa normalnie, wczoraj też działało. Łączę się z UK, ale to podejrzewam nie ma większego znaczenia, chyba że zaczęli blokować kraje europy wschodniej, co by mnie nie zdziwiło, gdyż ostatnio coś poważnie kombinują z blokowaniem urządzeń nawet po strefie czasowej, ech...mam nadzieję, że nie zrobią czegoś na złość tak, że nie będzie można tego skorygować nawet za pomocą moda...
  10. @rezmusmam pytanko odnośnie grzejnika Smartmi 1S; otóż działał sobie bardzo dobrze sparowany z moją siecią w UK, aplikacja MH Mod najnowsza dostępna, ustawiony oczywiście region CN, od dwóch dni jego plugin jest niedostępny, pojawia się komunikat, że to urządzenie jest tymczasowo niedostępne w kraju lub regionie, który mam wybrany, po czym wychodzi do głównego ekranu, z którego widzę jego kartę i mogę jedynie manualnie włączyć go lub wyłączyć, nie mam dostępu do ustawień temperatury i innych dostępnych z poziomu karty opcji. Czy coś Ci wiadomo na temat blokowania urządzeń tego typu w krajach t
  11. Skoro miała być global, to czemu ustawiasz region na Chiny ?
  12. Ten okrągły na zdjęciu to akurat wersja Mijia z wyświetlaczem LCD a nie e-ink, w dodatku nie jest zasilany baterią CR2032 tylko paluszkiem AAA. Model e-ink firmowany jest jako ClearGrass, łatwo je pomylić gdyż są faktycznie podobne, jednak różnica zasadnicza to właśnie ekran e-ink. Zasilany jest baterią CR2430, nie jak w pytaniu CR2032. To tak gwoli ścisłości...Oczywiście oba współpracują z MiHome i funkcjonalnie są tożsame. Mam oba, lecz aktualnie podłączony tylko ten pierwszy, więc mogę się wypowiedzieć wyłącznie na temat jego baterii, ale autor pytał o CR2032 a nie o AAA. Nie mniej jednak
  13. No ale po co dublować temat poruszany TUTAJ.
  14. Dodawanie urządzeń niekoniecznie musi być problemowe z powodu utraty części pakietów. W moim wypadku akurat ma to znikome znaczenie, ale jeśli jesteś przekonany, że u Ciebie to jest problemem, to jedyne co mogę poradzić, to restart routera i znalezienie optymalnego położenia (raczej bliżej niż dalej) urządzenia, które chcesz dodać. Możesz też spróbować, o ile router na to pozwala zwiększyć siłę sygnału, ale jak pisałem wcześniej wydaje się to mało sensowne, gdyż niektóre z urządzeń podają, że sygnał WiFi jest na poziomie 100%, mimo to pakiety są gubione. Pamiętam, że niektóre z moich kilkudzie
×
×
  • Create New...

 

adblock-th.png

 

 

 

Our forum lives up to the advertisements displayed.
To browse the content of our forum, please disable AdBlock.

 

 

I accept