Jump to content

rewolF

Fan
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rewolF's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jak wygląda sprawa z czujnikami ruchu aqary, w instrukcji jest napisane że zalecana wysokość montażu to od 1,2m do 2,1m. Wizualnie to przy mało, szczególnie że mam wysokie pomieszczenia. Czy ktoś testował jak się sprawdzają na wyższych wysokościach, przykładowo 2,6 lub więcej?
  2. Ok, czyli jak zmienię w apce region na chiński to będzie widoczny? Obecnie mod działa mi bardzo szybko, czy po zmianie na inny region apka ponownie zamuli? Tak miałem na oryginalnej apce niestety. Czy może jest szansa aby sam odkurzacz był na region chiński a reszta Europa?
  3. Gdzie mam to sprawdzić? Pytasz o region apki, urządzenia?
  4. Mam problem z widocznością odkurzacza na telefonie żony, logując się na swoje konto. Odkurzacz model mijia 1s, konto na modzie, żona pracuje na iPhonie, zalogowałem się na swoje konto, wszystkie włączniki, czujniki aqary są widoczne, jedynie brak odkurzacza. Co zrobić żeby się pojawił?
  5. Zakładam że po tej przeróbce na "super czujnik ruchu" super szybko zjada też baterię. Ktoś już to sprawdził?
  6. Ok, a wystarczy stockowa wersja mgl03 bo rozumiem, że chodzi o zwykła bramkę Xiaomi V3 czy to musi byc jakaś specjalna przeróbka?
  7. Hub ta sama wersja ale firmware inny: 3.0.0_0001 (stary hub) vs 1.6.6_001 (nowy hub) Możesz podeslac jak to powinno wyglądać? Ja mam opcję na czujniku ruchu: Nie wykryto ruchu przez ponad 2 minuty, akcja. Opcję 1 minuty mam tylko przy mgl03 z modem ale takiego urządzenia nie posiadam. Na starym hubie miałem dodane te włączniki na region CN, nie pamiętam czy je usunąłem, ale na pewno ich już tam nie było po tym jak zresetowalem huba.
  8. Udało się dodać włączniki dopiero po sparowaniu nowego huba i dodać urządzenia "na jego konto". Dziwna sprawa bo na pierwszym hubie miałem dodanych 18 urządzeń, byłem w stanie dodać czujnik ruchu a nie mogłem dodać bezprzewodowego przycisku. No nic, ważne że działa. Od razu pytanie, jakie jest rozwiązanie aby zrobić scenę z czujnikiem ruchu aby po około 1 minucie wyłączył światło?
  9. Mam 3 takie włączniki, to niemożliwe żeby wszystkie nie działały
  10. Natomiast problem z parowaniem dotyczy również włącznika pojedynczego 😔
  11. Niestety ale dalej bez efektu, nie udaje mi się tych włączników dodać, a na 100% jeden z nich kiedyś dodałem bo chciałem przetestować ich działanie, było to co prawda wiele miesięcy temu. Modele mam tak jak zrobiłem na zdjęciu: https://postimg.cc/gallery/mCLx04X
  12. Zrobilem tak jak napisałeś i dalej lipa. Mam 3 włączniki typu wireless, ani jeden się nie paruje. Dla testów usunąłem jeden czujnik ruchu aqary i ponownie udało się go dodać. Obstawiam, że coś jest nie tak z tą wersją mi home. Jest wyższa wersja niż ta 5.9.18? Może macie jakieś inne pomysły?
  13. Zrobilem tak jak napisałeś i dalej lipa. Mam 3 włączniki typu wireless, ani jeden się nie paruje. Dla testów usunąłem jeden czujnik ruchu aqary i ponownie udało się go dodać. Obstawiam, że coś jest nie tak z tą wersją mi home. Jest wyższa wersja niż ta 5.9.18? Może macie jakieś inne pomysły?
  14. Na pewno wspiera bo kiedyś testowałem i udało mi się włącznik dodać. Jest dostępna jeszcze wyższa wersja tego moda? W aplikacji mam info że jest dostępna wersja 5.9.19.
×
×
  • Create New...

 

adblock-th.png

 

 

 

Our forum lives up to the advertisements displayed.
To browse the content of our forum, please disable AdBlock.

 

 

I accept