Jump to content

rezmus

Developer
  • Content Count

    1,320
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    33

rezmus last won the day on October 20

rezmus had the most liked content!

Community Reputation

336 Excellent

About rezmus

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. kazda bramka dziala niezaleznie jesli chodzi o sensory zigbee i jak chcesz zmienic huba to musisz sparowac sensor z innym. jesli chcesz zwiekszyc zasieg to lepiej kupic urzadzenia stale wpiete w 220v, bo one dzialaja jak repeater (np gniazdko, zarowka aqara, switche z neutral).
  2. aktualnie trwa awaria ble na chmurze eu i nawet bramki ble fabryczne jak yeelight / mijia v3 nie widza sensorow ble.
  3. z ustawionym angielskim tez tak jest?
  4. te ustawienia sa jakos dynamicznie z api ladowane. nigdy nie sprawdzalem dokladnie jak, ale takie poprawki nie sa trywialne. pokaz screen jak to wyglada to moze kiedys zerkne na to.
  5. moim zdaniem to problem firmware, cos sie sypie od czasu do czasu w specyficznych okolicznosciach.
  6. odlacz bramke i podlacz ponownie, po czasie i tak same sie sensory podniosa bez klikania. btw: w vevs 5.8.35 zostalo dodane id plugina w informacjach pod zmiana nazwy urzadzenia gdyby ktos chcial tlumaczyc, czy cos tam poprawiac
  7. podobno lepszy zasieg, moze tez jakies usprawnienia w firmware sensorow. zobaczymy jak bedzie mozna je kupic. powinny dzialac z wszystkimi bramkami zigbee3, czyli mgl03, m1s, m2, itd.
  8. mi sie wydaje, ze to firmware bramki jest winne, bo od czasu do czasu na roznych formach ludzie pisza, ze im sensory do niej podpiete ida w offline. jak bramke zrestartowales to sensory wstaly? kliknij przycisk (lub pinhole) na kilku, zeby potwierdzic link i zobacz, czy poszly online.
  9. z tego co widze to glownie sa sensory podpiete pod mgl03 + jakies zarowki. czasem ludzi pisza o problemach z ta bramka, pewnie problemy wieku dzieciecego i kiedys to naprawia
  10. chodzi o sensory (podpiete pod mgl03)? czy urzadzenia wifi? u mnie wszystko jest online. btw: w chinach lokalnie sprzedaja juz sensory T1 https://community.hubitat.com/t/new-aqara-t1-series-zigbee-3-0-devices-finally-available/49006
  11. probowales parowac przez inny sensor? w mi home sie nie pojawi, bo nie ma go na oficjalnej liscie, ale powinien byc widoczny po wejsciu w huba child devices. moze firmware jeszcze nie obsluguje, bo ostatni jest dosc stary, ale teraz testuja juz cos nowego. na liscie preview widzialem, ze wspiera mgl03, wiec docelowo powinna sie sparowac. jesli scena jest local to dodaj kolejna akcje powiadomienie, zeby scena byla cloud i zobacz, czy dziala.
  12. z tego co pamietam to obydwa sa z wartoscia wlacznie.
  13. dzialaja z kazda bramka BLE i moga wywolac dowolna akcje na urzadzeniach. z tego co pamietam to jest click, double click i long click. zamowilem sztuke do testu jakis czas temu, ale jeszcze nie doszedl.
  14. od vevs 5.8.34 mozna uzyskac podstawowe informacje o urzadzeniu (model/did/token/ip) poprzez wywolanie zmiany jego nazwy z glownego menu. zostaly tez standardowo wlaczone extra bramki BLE i od teraz nie potrzeba zadnych dodatkowych narzedzi, zeby aktywowac bramke BLE na urzadzeniu. wystarczy wejsc w profile > BLE gateway i wybrac bramke, dla ktorej pokazuje 0 sensorow. do urzadzenia zostanie wyslana komenda miio aktywujaca bramke BLE, wystarczy za chwile odswiezyc (pociagac w dol) i powinny pojawic sie sensory, ktore ma w zasiegu.
  15. nie twierdze, ze masz problem z bateria tylko, ze potrafia fabrycznie przyjsc trafione. pisz do sklepu na ali.
×
×
  • Create New...